Huset indvendigt

SMÅLANDS ØDEGÅRD

Spisestuen
Tv- & hygge stuen
Køkkenet

Ødegård i Småland udlejes

Husets indretning

 

Ødegården består af to plan; stueplan og første sal. I stueplan er der køkken, spisestue m/pejs, gang m/brændeovn, badeværelse med brusebad og en stor tv/hygges stue. På første sal er der to store soverum samt en reppos.

Huset, der er et af bygdens ældste huse, fremstår i original svensk Carl Larsson stil med grove planke gulve, hvidkalkede pejse og svenske slagbænke m.m.

 

Opholds- og tv stuen:

En meget stor stue med sofa arrangement til 5 personer, skrivebord samt tv/Dvd.

 

Spisestuen:

Spisestuen består af et stor spisebord med slagbænk og stole. Herudover er der to gode lænestole - vendt mod spisestuens pejs.

 

Køkkenet:

Ødegården har et funktionelt køkken med ovn, komfur, microoven, køleskab, fryser med 3 skuffer, kaffemaskine og el-kedel. Indlagt vand fra egen pumpe og varmt vand.

 

Badeværelset:

Badeværelset indeholder vask, nyt toilet, brusebad og varmt vand.

 

Soveværelser på 1. sal:

På 1. sal er der to store soveværelser med hver fire sovepladser. Værelserne består af en køjeseng samt en dobbelt seng. I det ene værelse er der en sunk med en ekstra seng (hvis der er unger der syntes det er sjovt at sove i en bjælke skunk.)

 

Grunden og Laderne:

Til ødegården høre der ca. en tønde land; en natur grund med krat, træer, plæne og bålplads. Herunder er der to lader og et legehus. Laderne bliver brugt til 'børneland' hvor der er god mulighed for at lege og lave huler m.m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ødegårdens ene lade
Ødegården forfra

Katthult hvor Emil filmene er optaget

 

Filmene om Emil fra Lønneberg blev indspillet i 1971 og 1972, og hvis man er typen, der har set filmene igen og igen med sine børn, kan det måske være sjovt at opleve stedet, hvor mange af udendørsscenerne er optaget.

 

Hvis man fra Vimmerby kører mod vest ad vej 40 og drejer th. mod Rumskulla lige før Mariannelund og fortsætter, kommer man til Katthult, hvor Emil-filmene blev optaget.

 

Katthult er blot nogle få huse og som oprindeligt hørte til den lille by Gibberyd, men efter optagelserne af Emil-filmene blev bebyggelsen omdøbt til Katthult. Her kan man se husene fra filmene og kigge ind i Emils snedkerværksted.

Ta' på kanotur

 

Lidt uden for Kvillsfors ligger kanocentralen EmVenture der og udlejerdlejer kanoer, kajakker og alt hvad du behøver af udrustning til din kano- eller kajaktur. Desuden sørger vi for transporten af kanoer og kajakker.

 

Du kan sejle på Solgenån og Emån. Solgenån er måske Sydsveriges smukkeste å, og ved at fortsætte ad Emån kan man padle helt ud til havet. Du kan vælge mellem færdige pakkeløsninger, eller du kan planlægge eventyret på egen hånd. Kanocentralen er åben 1. maj – 30. september.

 

Der er flere mulige løsninger fx: Let endagstur fra Ädelfors til Kvillsfors, længde: 13 km. Varighed: 3-5 timer eller en endagstur fra Alseda til Kvillsfors

Længde: 21 km. Varighed 6-8 timer.

Sommerindtryk fra Småland

Naturen i Småland byder på stor variation fra store skove, badevenlige søer, voldsomme klipper, sceniske udsigtspunkter og udflugts mulighed til lokal mine.

 

I Ødegårdens lokalområde findes der bade- og fiske søer, skove og grusveje til gå- eller mountainbike ture og vandreture i Skurugartan (en kæmpe klippe slugt).

 

Ønsker I en badeferie ligger Bellö sjö inden for cykelafstand. I kan springe i vandet fra badebroen, svømme ud til pontonøen og lege på legepladsen.

 

 

Ødegården ligger i en lille bygt Idekulla i nærheden af Hjäletvad. I Hjältevad findes en købmand med posthus hvor man kan købe alle dagligdags fornødenheder.

Hvis I er to familier kan I med fordel leje Ødegården i Idekulla

www.stauning-nielsen.dk - kontakt idekulla@stauning-nielsen.dk